Oamenii de știință identifică tulpina de virus Corona

Oamenii de știință identifică în Cipru o tulpină de virus Corona – „Deltacron” – care îmbină Delta și Omicron

Oamenii de știință din Cipru au descoperit 25 de cazuri de tulpină a coronavirusului despre care, spun ei, combină elemente ale variantelor delta și omicron , numind-o „ deltacron ”, cu o proporție mare a variantei găsite la pacienții internați pentru Covid-19.

Oameni de pe Aeroportul Internațional Larnaca din Cipru (Foto de CHRISTINA ASSI/AFP prin Getty Images)

FAPTE CHEIE

  • Descoperirea a fost făcută de Leondios Kostrikis , profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru și șeful Laboratorului de Biotehnologie și Virologie Moleculară , și echipa sa, a raportat Bloomberg .
  • Noua tulpină are „semnături genetice asemănătoare omicronilor în genomurile deltei”, potrivit Bloomberg
  • Cazuri Deltacron au fost găsite în 25 de probe prelevate în Cipru , dintre care 11 proveneau de la pacienți internați cu Covid și 14 de la publicul larg, potrivit  Cyprus Mail ,  un cotidian local englez .

Analiza arată că deltacronul se găsește mai des la pacienții internați cu Covid-19 decât la cei cu Covid-19 care nu sunt internați, Kostrikis .

Este „foarte posibil” ca noua tulpină să nu fi fost găsită în altă parte, iar secvențele cazurilor au fost trimise la GISAID , o bază de date internațională din Germania care urmărește evoluția coronavirusului, a  raportat Cyprus Mail  .

Ultimul Zero-CovidHoldout din Australia anulează planurile de redeschidere a frontierei pe măsură ce Omicron crește în toată țara

FUNDAL CHEIE

În decembrie 2021 , Paul Burton, directorul medical al Moderna, a declarat Camerei Comunelor din Marea Britanie că coexistența deltei și omicronului a crescut șansele unei noi variante ca urmare a schimbului de gene, a raportat Daily Mail. O astfel de recombinare este comună în cazul coronavirusurilor , potrivit  New York Times . Mai multe studii au sugerat că recombinarea ar putea determina schimbarea virusului în „moduri periculoase”, dar ar putea ajuta cercetătorii să dezvolte medicamente pentru tratarea virusului .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *